Pro každý kraj má SZ samostatný podrobný volební program. Čtyři priority jsou společné ve všech krajích.

1. Veřejnou dopravou po celém kraji

Zavedeme integrovaný dopravní systém ve všech krajích tak, aby spoje všech dopravců navazovaly a bylo možné na nich jezdit s jednotnou jízdenkou či předplatným cenově dostupným všem. Zachováme a rozšíříme rozsah spojů. Dopravce budeme soutěžit. Modernizujeme vozový park.

2. Obnovou krajiny proti suchu i povodním

Čím dál vzácnější zdroj: vodu, budeme účinně a zároveň přírodě blízkým způsobem bez přemíry betonu zadržovat v krajině tak, abychom se chránili proti suchu i povodním. To znamená obnovu krajiny v jejích původních funkcích: zakládání a pravidelné čištění rybníků, návrat vodních toků do původních meandrů, výsadba lužních lesů. Výstavbu přehrad odmítáme.

3. Práce v místě bydliště

Práci dávají investice, i krajské, zejména do veřejných služeb a infrastruktury. Zavedeme zároveň pobídky pro malé a střední podnikání. Podnikání včetně sociálního v místě a místních je předpokladem smysluplnější a lépe placené práce s vysokou přidanou hodnotou a všech. Propojíme zároveň komerční, neziskový a veřejný sektor s cílem rovnoměrného rozvoje celého kraje, i venkovských oblastí.

4. Rozhodujete Vy

Úřad i samosprávu otevřeme vašemu průběžnému dohledu. Rozpočet i zásady územního rozvoje kraje chceme připravovat s vámi. Na důležité otázky se zeptáme v referendech. Podpoříme připojení k vysokorychlostnímu internetu i ve venkovských oblastech.